Programmet for Fototreffet går seg til...

Fototreffet blir 4 aktive dager hvor vi vil utnytte tiden med teori og teknikk, praktiske demonstrasjoner, og oppgaver som skal løses på location. Det blir gjennomgang av deltagerbilder på storskjerm med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Inspirasjons-foredrag med bildevisning, vil gi deg kunnskap om komposisjon, samt valg av utstyr for å fange det optimale bildet. Det vil også bli god tid til sosialisering med likesinnede, mange gode måltider både inne og ute, samt hygge i peisestuen. Ønsker du en kreativ foto-vitamin-innsprøytning - da er dette arrangementet det du ser etter! Opplegget bygger på de innspill og tilbakemeldinger vi har fått gjennom mange år. Her får du 4 fullpakkede dager med masse inspirasjon, informasjon, og muntrasjon! Ingen andre foto-workshops er som Fototreffet. Bare spør noen som har vært med oss tidligere!

Vi håper du utnytter muligheten til å få lærerike råd og tips fra våre 3 fotograf-kursledere. I løpet av Fototreffet vil vi ta for oss viktige temaer innen bruk og forståelse av ulike kameraløsninger, sensorstørrelser, DSLR eller speilløst, muligheter og begrensninger, valg av optikk, etc. - samt prøve å hjelpe hver enkelt kursdeltager til å få et best mulig utbytte av oppholdet på Venabu. Vi vil gjennomgå kamera-innstillinger, menyvalg, filformat, eksponering, komposisjon, kunnskap om lys, programvare, etterbehandling, printing etc. Vi vil også gi deg råd til personlig utvikling innen fotografering. 

Programmet for 2020 vil bli oppdatert fortløpende etterhvert som vi nærmer oss høstens vakreste eventyr.

 

Torsdag 17. september

Vi starter Fototreffet 2020 kl. 20:00 etter felles middag i spisesalen på Venabu. Det blir gjennomgang av workshop program, introduksjon av kursledere og deltagere + Venabu Fjellhotell som blir vår base frem til søndag. Det blir også bildespill og inspirasjons foredrag med fokus på planlegging av fotografering, synspunkter på utnyttelse av utstyr, lys og komposisjon. 

NB!  Under hele Fototreffet vil VRK (Venabu-Riks-Kringkasting) delta på en aktiv og personlig måte med sin redaksjons-medarbeider. Dette kan medføre utilsiktet  direktekontakt for våre deltagere både ute og inne, når man mist skulle ane det. VRKs redaksjon setter sin stolthet i utradisjonell vinkling og fotarbeide. Publisering vil skje fortløpende gjennom Fototreffet! 

Fredagskvelden avsluttes / fortsettes foran peisen med hyggelig sosialt samvær i stuene.

Fredag 18. september 

Vi starter hver dag med felles frokost i spisesalen. Vi smører egen matpakke og blir ute frem mot middag. Klokken 9:00 samles vi i møterommet med informasjon om dagens fotoutflukt. Fredagen blir vår store location-dag og vi reiser  ut med minibusser.Ta med stativ og teleobjektiv og fang detaljer på lang avstand. Bruk vidvinkel og få frem dette områdets utrolige bredde og utsyn. Ta med makro-objektiv og fang de fantastiske detaljer i terrenget. 

Vi bruker dagen ute, fotograferer og koser oss og spiser også lunch på valgt location. Retur til Venabu med minibusser, innlasting av dagens bilder, og utvelgelse av visningsbilder. Felles middag i spisesalen. Etter middag blir det bildevisning med personlige tilbakemeldinger og konstruktive innspill som vil gå på både teknikk og kreativitet. Sosialisering i stuene og rundt hotellet uti de små nattetimer.

Lørdag 19. september

Frokost i spisesalen  og start i møterom kl. 09:00. Litt om teknikk og komposisjon + Info om dagens location. Vi fotograferer i vårt nærområde. Ved 2-tiden reiser vi tilbake til hyggelig grill-lunch med masse god mat og drikke i det fri ved Venabu. Etter lunch starter arbeidet med å laste inn dagens bilder, utvelgelse av utstillingsbilde og visningsbilder. 

Vi tar en pause i arbeidet og nyter middag i spisesalen. Ettermiddagen vil gå med til printing, montering og opphenging  av fotoutstilling i vårt galleri. I år stiller ledelsen med topp moderne teknikk og utstyr for å strømlinjeforme kureringen, og spare tid på praktiske detaljer...! Alle utstillingsbilder monteres på capa-board og henges på vegg i vårt lille galleri. Du får selvfølgelig også med deg hjem en tilsvarende forstørrelse på ditt utstillingsbilde. Nattmat og hyggelig sosialisering ut i de små timer. Denne dagen er fyllt med fotoglede!

Søndag 20. september 

Etter frokost i spisesalen møtes vi igjen med start kl. 09:00. Alle deltagere og kursledere stemmer på de utstillingsbildene vi liker best. Her er det folkejuryen som bestemmer vinneren! Et viktig innslag på Fototreffet for oss er å følge opp våre deltagende fotografer, - og det gjøres blandt annet på søndag når vi gir tilbakemelding på hvert enkelt utstillingsbilde.  Etter bildegjennomgang blir det annet innslag.

Opptelling av stemmer gjøres i plenum slik at alle selv kan følge utviklingen og stemmegivningen på eget bilde. Vi har nok engang gleden av å kunne dele ut flotte premier, og takker Scandinavian Photo for alle bidrag og sponsing av Fototreffet på Venabu nok engang! Premier til de beste bildene velges av våre vinnere! 

Vi avslutter årets Fototreff med en oppsummering og avslutning med felles lunch. Vi sier takk for i år og velkommen tilbake til Fototreffet 2021...!


 Priser inkluderer både kost og logi + kursavgift

Enkeltrom opphold 3 overnattinger, 4 dager

Kursavgift/ kost og losji torsdag til søndag

Alle måltider fra middag torsdag til og med lunch søndag

Pris kommer-

Dobbeltrom pr. pers. 3 overnattinger, 4 dager

Kursavgift/ kost og losji torsdag til søndag

Alle måltider fra middag torsdag til og med lunch søndag

Pris kommer

Ekstra dag med kost og losji 

Har du lyst til å komme før - eller bli lenger, - gi oss beskjed

Pris kommer-

Depositum kr. 1.000,- betales til konto; 1207.85.63530 for å sikre plass på Fototreffet. Betalingsfrist for depositum; 01.07.2020. Depositum er ikke refunderbart. Drikkevarer fra baren betales av deltager ved utsjekking og avreise.


Fjellet i høstfarger

Fotograf; Jørn Areklett Omre

Litt om utstyr

Hva trenger jeg å ha med på Fototreffet?

Husk at vi er ute og fotograferer uansett vær og vind. (Det finnes ikke dårlig vær etc...!) Ta med jakke som er vind- og regntett, gjerne med hette. Et sitteunderlag er greit å ha til pausen, men også når man vil fotografere i lav høyde. Har du en termos så kan du ta med varm eller kald drikke på turen. En romslig sekk som har plass til matpakke, vannflaske, kanskje en genser og en vanntett overtrekkbukse er også smart å ha. En lue og noen tynne hansker tar liten plass i sekken, men kan være gode å ha hvis det skulle blåse opp. En myggstift har også fast plass i en sekklomme. Selv har jeg med en liten kniv, en drikkekopp, en lommelykt/ hodelykt (ekstra batterier), plaster, fyrstikker, kart og kompass. Vi tar med oss førstehjelpsutstyr på alle våre turer. Viktig å ha vanntette fjellstøvler!

Ta med det du liker av kamerautstyr. Vidvinkel- og et teleobjektiv gir deg variasjon i fotograferingen. Makro- er også anvendelig til små motiver. Det er en stor fordel å ha et kamerastativ som er stødig og stabilt. Vi har alltid med oss minibuss som base, så om du ikke trenger stativet hele tiden så kan det ligge i bussen. Husk ekstra kamerabatteri og lader, minnekort og kortleser. Har du en løs blits, så ta den med. Egen datamaskin er viktig når du skal arbeide med digitale bilder. Det er også en fordel at du har et bildebehandlingsprogram på din datamaskin og at du er kjent med hvordan du laster inn, organiserer og velger ut de bilder du ønsker å vise. Både Photoshop og Lightroom er gode alternativer. Har du ikke et bildebehandlingsprogram på din datamaskin, så last ned en 30-dagers gratis prøveversjon.

Sjekk link; https://www.adobe.com/no/downloads.html

PS; Bruksanvisning til kamera er også alltid greit å ha for hånden!