Om oss


Våre 3 kursledere Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm har lang fartstid og solid erfaring som fotografer. Med litt ulike fagfelt vil vi sammen inneha en bred kompetanse, som kan hjelpe deg på veien mot å bli en bedre fotograf. Vi ønsker å dele av de erfaringer vi har opparbeidet gjennom mange år slik at du kan få gode svar på dine spørsmål, samt tett faglig oppfølgning både inne og ute. 

Fra starten i 2008 har Erik Damsgaard og Olav Storm utviklet et opplegg som skal gi fotografer inspirasjon og kunnskap på en bevisst måte. Fra 2014 har også Jørn Areklett Omre blitt en fast og viktig del av dette trekløveret. Vi som leder Fototreffet er ikke på fjellet for å fotografere egne bilder, - vi er her for deg! Det betyr at vi vil gi deg tilbakemeldinger på hvordan du arbeider med kamera, valg av utstyr og hjelpemidler, arbeidsflyt,  etterbehandling og redigering, samt printing av bilder. 

En viktig del av alle Fototreff er bildevisning med tilbakemeldinger. Dette gir oss også en god mulighet for å gi alle konkrete og konstruktive tips og råd for videre fotografering. Den røde tråd gjennom et Fototreff er prosessen fra ide til ferdig printet og montert bilde på veggen i vårt galleri. Det gir deg verdifull læring i hvordan du bør arbeide målrettet og systematisk gjennom fotografering, innlasting og utvelgelse, back-up, redigering, printing og sluttføring før fotoutstilling. Input - bearbeidelse - output...!

Vi forutsetter at alle deltagere har med egen datamaskin med oppdatert programvare for organisering og bildebehandling, og er fortrolige med innlasting og utvelgelse av bilder. Vi er ute og fotograferer i all slags vær, så ta med deg regntøy, sitteunderlag og turutstyr for årstiden. Ta også med kamerastativ og gjerne en blits om du har. Se også eget innslag om hva du trenger å ha med til et Fototreff.

Vi arbeider hele året med å finpusse opplegget for våre Fototreff, som bygger på tradisjoner, erfaringer og tilbakemeldinger gjennom de første 15 årene + nye innslag som viser at vi ønsker å være på hugget når det gjelder nye teknikker og trender innen fotoverdenen. Bildet under er fra et av våre "arbeidsmøter" - meget hyggelig og konstruktivt!


3 fotografer

Jørn - Erik - Olav

Fotograf Jørn Areklett Omre har vært med på Fototreffet siden 2014 og kjenner området rundt Rondane godt gjennom mange års arbeid med egne prosjekter. Han har mer enn 30 års erfaring som naturfotograf, har gitt ut flere bøker og vært presentert i de fleste norske og nordiske fototidsskrifter. Jørn har også holdt en rekke separatutstillinger, er offisiell Canon fotograf og medlem av foreningen Norske Naturfotografer (NN). Jørn er regnet som en av landets beste natur- og fuglefotografer. Ønsker du å lære mer om dette - så er Fototreffet det perfekte stedet å få personlig oppfølgning og kunnskap.

Fotograf Erik Damsgaard har vært fast kursleder på alle Fototreff siden starten i 2008. Med bred og lang erfaring fra bl.a. eget fotostudio og i sitt daglige arbeid hos Scandinavian Photo finnes det ikke mange med større kunnskap innen praktisk fotografering. Erik har god kjennskap og erfaring innen alt som finnes av fotoutstyr og vil derfor kunne gi deg råd, uansett hva du måtte ha av kamera, eller kanskje ønske å kjøpe. Et spesielt talent for arbeidsflyt, bearbeidelse, og printing av bilder, sikrer deg en best mulig forstørrelse på veggen. Eriks alltid gode humør og glimt i øyet er ellers en viktig del av Fototreffene på Venabu.

Fotograf Olav Erik Storm, har vært fast kursleder på Venabu siden 2003, og vil guide deg gjennom en innholdsrik workshop. Olav har lang bakgrunn som reklamefotograf fra både USA og Norge, samt som engasjert fotolærer, foredrags- og kursholder rundt om i Norge. Olav holder mange fotokurs og workshops innen landskap- makro- portrett-gate-/ street foto, studiofotografering med modeller, bruk av blits ute og inne, etterbehandling av digitale bilder mm. Olav er primus motor og bidrar til at alle som deltar på fotokurs eller Fototreff får en unik opplevelse!

Vår utsendte VRK medarbeider har alltid hendene (og hodet) fullt av nye og kreative ideer. Her dekkes selv de mest ubetydelige hendelser med stor innlevelse og pågangsmot. Fototreffet dokumenteres med tett kameraføring og vidt perspektiv, og sluttresultat bringer uforglemmelige minner og fotoglede frem i lyset. Ingen av våre deltagere skal være trygge på å unngå vår frittgående reporter. Vi byr på filmfremvisningen! Gled deg! Hilsen redaksjonen!